Зеленський попросив главу уряду Ірландії допомогти налагодити відносини з африканськими країнами

Київ. 20 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський попросив главу уряду Ірландії Лео Варадкара допомогти налагодити відносини з країнами Африки.

“Я знаю, що Ірландія багато інвестувала в політиці та бізнесі в Африканський континент. І для нас дуже важливо, щоб країни, які мають добрі відносини з Африканським континентом, деякими державами, що балансують між нами та Росією сьогодні, щоб вони були на боці правди”, – сказав він у середу на пресконференції в Києві після зустрічі з Варадкаром.

Глава уряду Ірландії, зі свого боку, наголосив на важливості створення Трибуналу з розслідування злочинів в Україні.

“У нас відбулося кілька зустрічей із лідерами латиноамериканських країн, карибських країн, я порушував це питання, оскільки в Ірландії немає історії колоніалізму, ми не є членами НАТО, нам трохи легше говорити з африканськими країнами, з латиноамериканськими країнами”, – сказав він.

“Ми говоримо, що це агресія, що це імперіалістична війна і що настав час для вас стати на бік саме України. Це спроба захопити одну країну іншою, і нам легше говорити про це, пам’ятаючи нашу історію нейтральності”, – сказав прем’єр Ірландії.

administrator

Related Articles