Припинено дію Угоди між Україною та РФ про порядок здійснення гарантійного та авторського нагляду за експлуатацією стратегічних ракетних комплексів – указ

Київ. 17 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський підписав указ №157/2023 про припинення дії Угоди між Україною та РФ про порядок здійснення гарантійного та авторського нагляду за експлуатацією стратегічних ракетних комплексів Стратегічних сил, розташованих на їхніх територіях.

“Припинити дію Угоди між Україною та Російською Федерацією про порядок здійснення гарантійного та авторського нагляду за експлуатацією стратегічних ракетних комплексів Стратегічних сил, розташованих на їхніх територіях, вчиненої 3 вересня 1993 року в м. Ялті”, – йдеться в документі.

Угоду припинено відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України, статті 24 закону України “Про міжнародні договори України”, статті 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

Міністерству закордонних справ України доручено повідомити в установленому порядку російській стороні про припинення дії зазначеної угоди.

administrator

Related Articles