ВР пропонують закликати міжнародні організації та країни світу притягнути до відповідальності винних представників РФ за злочини в Україні

Київ. 20 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Група народних депутатів пропонує Верховній Раді закликати Організацію Об’єднаних Націй, міжнародні парламентські організації вжити заходів для притягнення до відповідальності представників Російської Федерації, винних у воєнних злочинах на території України.

Відповідний проєкт постанови №9122 про заяву Верховної Ради про необхідність забезпечення відповідальності осіб, винних у вчиненні найтяжких злочинів за міжнародним правом на території України, зареєстровано в парламенті в неділю, повідомляє сайт законодавчого органу.

Заява містить заклик до Організації Об’єднаних Націй, міжнародних парламентських організацій, парламентів та урядів країн світу рішуче засудити тяжкі злочини, які були вчинені на території України Російською Федерацією за наказами її політичного й військового керівництва, та вжити всіх можливих заходів для розслідування цих злочинів і притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у їх скоєнні в рамках національних та універсальних юрисдикцій.

Проєкт документа також містить звернення щодо необхідності створення міжнародного механізму з відшкодування шкоди, завданої фізичним і юридичним особам та державі Україна внаслідок протиправних дій Російської Федерації.

Серед авторів проєкту постанови – спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, його перший заступник Олександр Корнієнко та віцеспікер Олена Кондратюк.

administrator

Related Articles