Фахівці з реабілітації вноситимуть меддані про відновлення пацієнтів до ЕСОЗ за міжнародною класифікацією МКФ

Київ. 22 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські фахівці з реабілітації вноситимуть медичні дані про відновлення пацієнтів до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) за міжнародною класифікацією Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я (МКФ).

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я, для цього в ЕСОЗ впроваджують функціонал реабілітації за принципами МКФ.

“Уся інформація про процес відновлення пацієнта буде синхронізована та доступна для всіх членів його реабілітаційної команди. На основі даних в ЕСОЗ буде сформовано профіль функціонування людини, що спростить надалі здійснення заходів соціальної підтримки без додаткового бюрократичного навантаження”, – пояснюють у МОЗ.

МОЗ нагадує, що впровадження реабілітаційного функціоналу в ЕСОЗ та розроблення навчальних онлайн-курсів відбувається в рамках проєкту “Реабілітація травм війни в Україні”, який фінансують за підтримки Швейцарії та ЄС в Україні. Проєкт реалізують МОЗ, Національна служба здоров’я України (НСЗУ), Мінсоцполітики України, Офіс президента України, радник-уповноважена президента України з безбар’єрності, БФ “Пацієнти України”, Український центр охорони здоров’я та Український католицький університет.

Розбудова ефективної системи реабілітації є ініціативою першої леді Олени Зеленської.

administrator

Related Articles