"Укрнафта" планує відновити видобуток на ліквідованих свердловинах

Київ. 29 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПАТ “Укрнафта” планує детально переглянути фонд свердловин для його відновлення, повідомляється в пресрелізі компанії в понеділок.

“Станом на сьогоднішній день 4,3 тис. свердловин, що перебувають у рамках спецдозволів “Укрнафти”, ліквідовано. Частину – з геологічних причин, але більшість – з технічних: аварії, обриви інструменту, труб, зім’яття колон тощо. Відповідно, у межах цих свердловин запаси залишилися недренованими”, – зазначив директор “Укрнафта” Сергій Корецький на полях III Львівської антикризової нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ.

За його словами, які наводяться у пресрелізі, компанія детально перегляне величезний фонд свердловин для його відновлення шляхом буріння бічних горизонтальних стовбурів, важких капітальних ремонтів або буріння дублерів таких свердловин.

Крім того, “Укрнафта” планує брати в оренду ліквідовані свердловини інших компаній на спецдозволах товариства, а також передавати в оренду свердловини, які перебувають у рамках спецдозволів інших компаній, а таких понад 1,3 тис.

За словами Корецького, навіть 10% (або 560 свердловин) успішного відновлення з 5,6 тис. загальної кількості ліквідованих об’єктів – це +30% до чинного видобувного фонду компанії, зазначено в пресрелізі.

Як повідомлялося, “Укрнафта” в січні-березні 2023 року здійснила низку організаційно-технічних заходів на свердловинах, що дало змогу збільшити середньодобовий видобуток нафти на понад 100 тонн і нафтового газу – на 30 тис. куб. м.

“Укрнафта” ставить за мету підвищити 2023 року видобуток нафти на 6% із подальшим збільшенням показників видобутку протягом наступних п’яти років. Цього року заплановано буріння трьох нових свердловин і трьох бічних стовбурів.

Ставка Верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції “Укрнафти” (за винятком контрольного пакета НАК “Нафтогаз України”). До вилучення структурам Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова належало близько 42% акцій “Укрнафти”.

Станом на кінець березня 2023 року “Укрнафта” мала у своєму розпорядженні 89 родовищ із 3,7 тис. нафтогазових свердловин. Компанія експлуатує 451 АЗС.

administrator

Related Articles