Курс євро до долара США опустився до мінімуму за 2 місяці, єна дорожчає

Лондон. 29 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара США зростає до євро і знижується до єни, водночас активність торгів у понеділок нижча, ніж зазвичай, через те, що біржі США і Великої Британії закриті у зв’язку з державними святами.

Індекс DXY, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, піднімається під час торгів на 0,4%. Тим часом індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара щодо 16 валют, знижується на 0,01%.

Євро торгується вдень у районі двомісячного мінімуму – $1,0712 проти $1,0729 за підсумками минулої сесії.

Підтримку долару надають дані про прискорення інфляції в країні, що може підштовхнути Федеральну резервну систему до подальшого підвищення процентних ставок, пише Trading Economics.

Як стало відомо в п’ятницю, індекс споживчих цін (індекс PCE) минулого місяця піднявся на 4,4% у річному вираженні. Таким чином, підвищення прискорилося порівняно з 4,2% у березні. Індекс PCE Core, який не враховує вартість продуктів харчування та енергоресурсів, зріс у квітні на 4,7% після підйому на 4,6% місяцем раніше.

Ці дані підштовхнули трейдерів до перегляду прогнозів щодо динаміки процентних ставок ФРС. Виходячи з котирувань ф’ючерсів, у п’ятницю 65,9% з них стали очікувати підвищення вартості запозичень ще на 25 б.п. на наступному засіданні проти 51,7% днем раніше, згідно з даними CME FedWatch Tool.

Вартість єдиної європейської валюти перебуває наразі на рівні 150,30 єни порівняно зі 150,89 єни в п’ятницю. Курс долара становить 140,26 єни проти 140,64 ієни на кінець попереднього торгового дня.

Єна зміцнюватиметься відносно долара США найближчими місяцями, оскільки трейдери очікують від Банку Японії коригування політики контролю прибутковості держоблігацій, йдеться в огляді UBS Global Wealth Management. На думку аналітиків, до кінця 2023 року курс американської нацвалюти впаде до 122 єн, тобто приблизно на 13% з поточного рівня.

Фунт стерлінгів торгується в понеділок близько $1,2341 порівняно з $1,2350 на закриття попередніх торгів. Курс євро становить 0,868 фунта проти 0,869 фунта в п’ятницю.

administrator

Related Articles