Будівництво 5 переробних підприємств завершується в Рівненській області

Київ. 2 червня .ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Масштабне будівництво переробних підприємств розгорнулося на 6,5 га території колишнього цегельного заводу в Рівному, де в найближчому майбутньому з’явиться п’ять нових виробництв: із фасування круп, виготовлення чаю, спецій, макаронів і безглютенових солодощів, повідомили пресслужбі в Рівненській облдержадміністрації.

“Будівництво стрімко розвивається. Розпочали 2021 року, вісім місяців тривав демонтаж старих конструкцій, а вже за рік тут з’явилися нові просторі приміщення. Сьогодні триває внутрішнє оздоблення, проводять благоустрій території, і вже почалися пусконалагоджувальні роботи”, – повідомили в адміністрації.

Наразі інвестиції лише в будматеріали становили 75 млн грн.

“Незважаючи на повномасштабне вторгнення, плани інвесторів залишалися незмінними – продовжувати роботи. Війна стримувала лише процес закупівлі будматеріалів. Ми налаштовані на перемогу і вже до осені плануємо запустити першу чергу виробництв, повідомила представниця інвестора Олена Ярощук.

За її інформацією, виробничі потужності одразу будують за європейськими стандартами.

“Будемо працювати як із національними, так і торговельними мережами з-за кордону. У більшості випадків ми націлені на експорт. Тому все відбувається чітко за погодженням із міжнародними аудиторами”, – зазначила представниця інвестора.

Подбали на підприємстві про енергоефективність: встановили теплові насоси, а для екстрених ситуацій приготували потужні генератори.

У майбутньому тут мають намір налагодити переробку риби та молока. Очікується, що тут буде створено 800 робочих місць.

“Будівництво таких масштабних проєктів під час війни – це справжня економічна зброя. Бізнес також скористався “плечем” підтримки від держави – двома видами вітчизняних програм. Це “Доступні кредити 5-7-9%” і грант для переробних підприємств. Загалом вдалося залучити майже 44 млн грн з державного бюджету. У майбутньому цей інвестиційний проєкт може стати одним із найбільших виробництв у сфері переробки їжі на території Рівненщини”, – резюмував заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Джерело: https://www.rv.gov.ua/news/piat-novykh-vyrobnytstv-na-rivnenshchyni-buduiut-potuzhnyi-kharchopererobnyi-kompleks

administrator

Related Articles