Окупанти завдали 58 авіаударів по Україні за добу – Генштаб ЗСУ

Київ. 9 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські окупанти завдали 58 авіаційних ударів і здійснили 31 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах за минулу добу.

“На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки, лікарню та іншу цивільну інфраструктуру”, – повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 п’ятниці, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

За уточненою інформацією, з опівночі до 4:20 окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними БпЛА типу Shahed і крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 по військових об’єктах і об’єктах критичної інфраструктури. Силами і засобами протиповітряної оборони у взаємодії з протиповітряною обороною було знищено чотири із семи крилатих ракет Х-101/Х-555, чотири із 10 ударних БпЛА “Shahed”, “Ланцет” і чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10” і “Supercam”.

Також протягом доби ворог завдав восьми ракетних ударів по цивільних будинках міста Звягель Житомирської області та по околицях Харкова.

Повідомляється, що ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей, зокрема міст Вовчанськ Харківської області, Торецьк, Авдіївка, Мар’їнка та Вугледар Донецької області, Гуляйполе Запорізької області та міста Херсон.

На лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Невське Луганської області та Ямполівка, Дронівка, Сіверськ, Спірне Донецької області. На бахмутському напрямку окупанти завдали авіаударів у районах Білої Гори і Торецька, на авдіївському – у районах Василівки та Первомайського, на шахтарському – у районі Великої Новосілки та Благодатного Донецької області. На запорізькому та херсонському напрямках ворог завдав авіаударів у районі Новосілки Донецької області, Ольгівського, Гуляйполя та Степового Запорізької області.

“Імовірність нанесення ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою”, – наголоси в Генштабі.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02CqmXjEuHWU888kAG5DbwLTBQdYfoWrgQV3tv93BMoDcooGtMGD3HoGN9fPgErpotl

administrator

Related Articles