У Херсоні може бути продовжено комендантську годину для оперативної ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС – МВС

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр внутрішніх справ України, керівник робіт із ліквідації наслідків підриву російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції Ігор Клименко повідомив про ініціативу подовження комендантської години в Херсоні, повідомляється в телеграм-каналі МВС України в понеділок.

“Ініціюватимемо продовження комендантської години в Херсоні для того, щоб ми могли оперативно ліквідувати всі подальші наслідки підриву ГЕС”, – повідомив Клименко в Херсоні в понеділок на засіданні штабу з ліквідації наслідків підриву.

“Рівень води падає стрімко. Зʼявляються дахи автомобілів, дерева, металеві конструкції, сміття. Є завдання це все швидко прибрати. До міста скерують додаткові сили комунальників з інших регіонів, а також спеціальну техніку”, – ідеться в повідомленні.

Також у міністерстві інформують, що учасники штабу заслухали доповідь заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Кузіна, який повідомив, що на сьогодні не зафіксовано спалахів інфекційних захворювань.

“Централізована вода відповідає нормам. Щоденно проводять відбір майже 150 проб води – питної та річкової. Однак, жителям постраждалих громад не радять використовувати воду із криниць, необхідно проводити знезараження питної води. Купання у водоймах суворо заборонене”, – розповіли в МВС.

Джерело: https://t.me/mvs_ukraine/26289

administrator

Related Articles