ВР прийняла за основу законопроєкт про заборону продажу сигарет у duty free

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада 10 червня прийняла за основу законопроєкт №9315 про заборону продажу сигарет у duty free.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк у телеграм-каналі, за законопроєкт у першому читанні проголосували 237 народних депутатів.

“Думаю, пару мільярдів до бюджету це рішення точно має принести, коли реалізуємо в цілому”, – додав Железняк.

У документі пропонується заборонити на час дії воєнного стану розміщувати та продавати в магазинах безмитної торгівлі (duty free) тютюнові вироби, які виробляють в Україні, а також заборонити цим магазинам на час воєнного стану продавати більше ніж дві пачки на один чек.

Крім того, пропонується провести інвентаризацію залишків тютюнових виробів, призначених для розміщення в duty free.

Законопроєкт також поширює відповідальність за порушення норм виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованої або без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку на “рідини, що використовуються в електронних сигаретах”; дозволяє проведення інвентаризації виробниками наявних залишків тютюнових виробів або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, призначених для реалізації у duty free та надання відповідних матеріалів контролюючому органу.

Посилюється відповідальність за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію підакцизних товарів без марок акцизного податку в разі виявлення фактів виробництва та/або зберігання виробниками такої продукції, які не були включені до матеріалів інвентаризації.

Документ зобов’язує власника відповідного магазину безмитної торгівлі задекларувати протягом 30 днів і перевести в інший митний режим товари, які вироблені в Україні та класифікуються за товарними позиціями 2401-2404 згідно з УКТ ЗЕД, що є в магазинах безмитної торгівлі та перебувають у митному режимі безмитної торгівлі.

Як повідомлялося, ТСК Верховної Ради встановила, що минулого року 15 магазинів безмитної торгівлі продали 20 млн пачок сигарет. Насправді багато сигарет не доїжджають до магазинів duty free, їх продають нелегально без сплати необхідних податків.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/4259

administrator

Related Articles