Вода після підриву Каховської ГЕС спадає, розпочинаються роботи з ЖКГ і в правоохоронному секторі – глава МВС

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У підтоплених після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС районах вода спадає, усі відповідні служби розпочинають роботу з відновлення роботи житлово-комунального господарства, забезпечення водою, також тривають роботи в правоохоронному секторі, зазначає міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“Є на сьогодні і хороші новини – вода потихеньку спадає, спадає саме в Корабельному районі… Вода спала до рівня 3 метри 40 см. На 60 см за ніч маємо зниження рівня підтоплення”, – розповів Клименко в ефірі національного телемарафону в понеділок.

Водночас, як наголосив міністр, тепер необхідно вживати додаткових заходів. “Ці заходи будуть пов’язані і з роботою підрозділів житлово-комунального господарства, і з роботою правоохоронного сектору, тому що у зв’язку зі зниженням рівня води ми маємо зробити все, щоб не було допущено мародерства”, – пояснив Клименко.

Що стосується загалом населених пунктів Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей, то, як зазначив очільник МВС, фахівці та керівники областей роз’їхалися безпосередньо на місця для того, щоб вирішити проблеми людей.

“Це була моя вказівка як керівника робіт. Щоб заспокоїти людей, щоб вислухати їхні проблеми… ми зробимо все, щоб у найближчі дні, найближчі тижні вода – і питна, і технічна – надійшла в ці райони”, – зазначив він.

Клименко додав, що зі зниженням рівня підтоплення знижується рівень води або зовсім зникає вода в артезіанських свердловинах. “Ми працюємо з відповідними службами… які мають забезпечити і водну, і продуктову безпеку наших громадян”, – додав він.

За словами очільника МВС, також посилюється присутність правоохоронців на всій лінії Каховського водосховища на контрольованих Україною територіях, щоб не допустити людей у небезпечні місця відходу води.

Міністр пояснив, що значні території стануть болотистою місцевістю – вкрай небезпечною для людей, тому спостережні пости працюватимуть цілодобово, щоб убезпечити людей.

“Підрозділи ДСНС разом із комунальними службами готуються до відкачування води з під’їздів та підвалів житлових будинків, щоб електрики та газовики змогли розпочати відновлювальні роботи”, – зазначив міністр.

administrator

Related Articles