Промисловість ФРН може серйозно постраждати, якщо РФ і Україна не продовжать угоду про транзит газу, – міністр економіки Німеччини

Берлін. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Промисловості ФРН може знадобитися скорочувати свої потужності, якщо РФ і Україна не продовжуватимуть угоду про транзит російського газу через українську територію, заявив у понеділок глава Мінекономіки Німеччини Роберт Габек.

“За словами міністра економіки Роберта Габека, Німеччині, можливо, доведеться згортати або навіть повністю виводити з експлуатації свої промислові потужності, якщо угоду України з РФ про транзит газу, що спливає наприкінці наступного року, не продовжать”, – інформує Bloomberg.

Виступаючи на економічній конференції в Бад-Зарові, Хабек нагадав правило, що в разі перебоїв із постачанням газу до Східної Європи ФРН доведеться ділитися своїм газом зі східноєвропейськими споживачами, й німецька промисловість може зіткнутися з нестачею газу.

“Безпечного сценарію розвитку подій немає”, – наголосив Габек.

Він зазначив, що за нинішніх умов такі джерела надходження газу, як термінал СПГ, що будується на півночі ФРН, можуть відіграти вирішальну роль у забезпеченні енергією східної Німеччини та країн Східної Європи.

У 2022 році через непросту ситуацію з постачанням газу урядам країн ЄС, за деякими даними, довелося спрямувати EUR646 млрд на допомогу компаніям і жителям Євросоюзу.

administrator

Related Articles