Кабмін узгодив умови реструктуризації євробондів "Нафтогазу"

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів погодив умови реструктуризації єврооблігацій НАК “Нафтогаз України” з термінами погашення в липні 2022 року і в листопаді 2026 року, за якими компанія досягла згоди з інвесторами.

Відповідне розпорядження Кабміну оприлюднено на урядовому порталі в понеділок.

Як повідомляється в пресрелізі “Нафтогазу”, очікується, що реструктуризація завершиться до кінця липня 2023 року.

“Я дуже вдячний уряду, як акціонеру компанії, за схвалення умов реструктуризації, які ми узгодили з власниками єврооблігацій “Нафтогазу”. Це зробило компанію ще на крок ближчою до виконання зобов’язань перед інвесторами”, – зазначив глава НАК Олексій Чернишов, слова якого процитовано у документі

Як нагадали в НАК, раніше детальні пропозиції щодо реструктуризації були також схвалені правлінням і наглядовою радою НАК “Нафтогаз України”.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2023 року “Нафтогаз України” заявив про домовленості з інвесторами до кінця липня реструктуризувати два дефолтних випуски єврооблігацій: на $375 млн із погашенням у липні 2022 року та $500 млн із погашенням у листопаді 2026 року, погодившись на певне поліпшення умов для власників цих паперів порівняно з пропозицією від 10 березня.

Джерело: https://t.me/NaftogazUA/1515

administrator

Related Articles