OFSI продовжило ліцензію для Evraz North America на діяльність до 31 березня 2024 р.

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Управління зі здійснення фінансових санкцій Великої Британії (OFSI) продовжило ліцензію на продовження бізнесу для північноамериканського дивізіону Evraz ще на 6 місяців, до 31 березня 2024 року, йдеться в повідомленні регулятора.

Санкції щодо Evraz було введено 29 квітня 2022 року у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну. OFSI мотивувало їх тим, що компанія працює в стратегічно важливих для влади РФ секторах, забезпечуючи 28% потреби російського ринку в залізничних колесах і 97% – у рейках.

При цьому OFSI випустило ліцензію, яка дозволяє угоди з північноамериканськими структурами групи: Evraz North America plc, Evraz Inc. NA і Evraz Inc. NA – Canada. Термін дії ліцензії кілька разів продовжували, востаннє – до 30 вересня 2023 року. У травні регулятор також опублікував роз’яснення, що дія ліцензії поширюється і на дочірні структури цих компаній.

У Північній Америці у компанії виробничі майданчики в США (Портленд (працює на слябах з нижньотагільського підприємства Evraz), Пуебло) і Канаді (Реджайна, Калгарі та Ред Дір). За підсумками 2021 року Evraz NA виробив 1,88 млн тонн сталевої продукції (прокат, рейки, ТБД і OCTG).

У серпні 2022 року Evraz оголосив про намір продати північноамериканський підрозділ. У листопадовому звіті Evraz NA повідомив, що компанії можуть знадобитися додаткові ліцензії уряду Великої Британії для здійснення угоди.

Evraz – велика вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія. У березні 2022 року її співвласник Роман Абрамович потрапив до санкційних списків спочатку Великої Британії, а потім і Євросоюзу, пізніше Велика Британія оголосила санкції щодо самої компанії, потім до санкційних списків було додано партнера Абрамовича Євгена Швідлера, а також засновників Evraz Олександра Абрамова та Олександра Фролова.

administrator

Related Articles