Sustainalytic знизило ризики "Метінвесту" за рейтингом ESG, значна частина яких припадає на війну

Київ. 28 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Агентство Sustainalytic під час проведення комплексної оцінки ефективності роботи у сфері екології, соціальної політики та корпоративного управління (ESG) знизило рівень ризиків у цій сфері для гірничо-металургійної групи “Метінвест”.

Згідно з презентацією “Метінвесту” на Barclays ESG Emerging Markets Corporate Day, у 2023 році Sustainalytics поліпшило рейтинг ризику ESG “Метінвесту” до 40,5 з 40,9 (за шкалою від 0 – найнижчий ризик до 100 – найвищий). Рейтинг було додатково поліпшено до 39,12.

Водночас уточнено, що оцінка ґрунтується на даних за 2019-2021 роки, але охоплює ризики, пов’язані з повномасштабною війною РФ проти України, які перебувають поза полем впливу “Метінвесту” – такі зміни внесли Sustainalytics до методології оцінки в березні 2022 року.

Агентство оцінило управління ризиками ESG у групі як сильне, відзначивши вжиття “Метінвестом” належних професійних заходів із охорони праці та техніки безпеки, а також його кадрову стратегію, зокрема щодо питань різноманітності та недискримінації.

“Якщо виключити вплив повномасштабної війни, у групи розрахунковий рейтинг ризику ESG становитиме 27,9, що означає середній ризик категорії”, – наголошується в презентації з посиланням на агентство.

“Метінвест” є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Джерело: https://metinvestholding.com/Content/Entities/Presentation/44/en/Metinvest_ESGPresentation_June2023_final.pdf

administrator

Related Articles