У Японії мають намір створити військових мікророботів, голограми для відволікання противника

Токіо. 28 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Уряд Японії в середу оприлюднив план розвитку перспективних військових технологій, до реалізації якого Токіо планує долучити приватні структури і дослідницькі інститути, повідомляє “Кіодо”.

Зокрема, японська влада протягом наступного десятиліття хоче отримати роботів розміром із комаху, самовідновлювані матеріали, лазери та надвисокочастотну зброю для знищення безпілотників, голограми для відволікання уваги противника.

Загалом ідеться про нові розробки за 12 напрямами, включно зі створенням захисту від електромагнітних хвиль і використанням досягнень науки для поліпшення якості підготовки командного складу. Також влада хоче створити нову науково-дослідну та дослідно-конструкторську організацію при Агентстві із закупівель, технологій і логістики Міноборони Японії, але терміни створення цієї структури не зазначені.

Згідно з документом, військова сфера Японії потребує нових підходів, оскільки уряд має лише обмежені фінансові та людські ресурси.

Влада склала список пріоритетів на основі оновлених у грудні минулого року керівних положень у сфері оборонної стратегії та нацбезпеки.

Парламент Японії раніше ухвалив військовий бюджет, що передбачає виділення рекордної для країни суми – понад $51 млрд – на потреби оборони у 2023 фінансовому році.

Зростання оборонних витрат у 2023 фінансовому році буде першим кроком Токіо із нарощування витрат на оборону протягом наступних п’яти років: на ці завдання хочуть виділити близько $315 млрд. Токіо, маючи намір наростити витрати на оборону до 2% від ВВП, бажає відповідати аналогічному стандарту НАТО. У разі виконання цього плану, щорічні оборонні витрати сягнуть $73 млрд, і Японія буде третьою країною світу – після США і КНР – за величиною військового бюджету.

administrator

Related Articles