Верховна Рада розширила повноваження двом начальникам ВА Херсонщини – нардеп

Київ. 29 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада розширила повноваження начальникам військових адміністрацій Виноградівської сільської військової адміністрації (ВА) Херсонського району та Скадовської міської ВА Скадовського району Херсонської області, повідомила співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

“274 нардепи підтримали постанову… №9371”, – написала Геращенко в телеграм-каналі за підсумками пленарного засідання українського парламенту в четвер.

Згідно з проєктом постанови, у період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення або скасування начальники Виноградівської сільської та Скадовської міської ВА, крім повноважень, віднесених до їхньої компетенції законом “Про правовий режим воєнного стану”, здійснюють повноваження відповідних сільської та міської рад, їхніх виконавчих комітетів, сільського та міського голів. Вони можуть затверджувати тимчасову структуру виконавчих органів сільської та міської рад.

Проєкт постанови передбачає, що апарати сільської та міської рад та їхніх виконавчих комітетів, комунальні підприємства, установи та організації відповідних територіальних громад підпорядковуються начальникам військових адміністрацій населених пунктів.

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року президент України Володимир Зеленський своїм указом утворив Виноградівську сільську ВА Херсонського району та Скадовську міську ВА Скадовського району Херсонської області.

Джерело: https://t.me/irynagerashchenko/8606

administrator

Related Articles