"Кредмаш" розпочав випуск нової лінійки бетонозмішувальних установок

Київ. 3 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кременчуцький завод дорожніх машин (“Кредмаш”, Полтавська обл.) на випробувальному майданчику заводу виконав контрольну збірку нової власної розробки – бетонозмішувальної установки КДМ-БСУ90К потужністю 90 кубометрів/год.

Згідно з інформацією на сайті підприємства, в її конструкції використано комплектувальні європейських виробників, зокрема змішувач провідного світового виробника – італійської SICOMA, а також шнек італійської WAM, пневматика і дискові затвори Сamozzi.

Стандартна комплектація установки охоплює агрегат живлення з ваговим конвеєром-дозатором, похилий конвеєр, змішувальний агрегат із блоком дозаторів, ємність із цементом об’ємом 50 куб. метрів зі шнеком, насосну станцію води, агрегат хімічних добавок для двох компонентів, блок управління.

Установка може комплектуватися додатковою ємністю цементу об’ємом 50 кубометрів зі шнеком, і обладнанням для хімдобавок (максимально на 6 компонентів).

В установках забезпечено вагове дозування кам’яних матеріалів, цементу, води, хімічних добавок, змішування їх у змішувачі, вивантаження готового бетону в автотранспорт.

У повідомленні наголошується, що “Кредмаш” у короткі терміни розробив повний пакет техдокументації для серійного виробництва лінійки установок продуктивністю 60 м3/год і 90 м3/год готового бетону. Установки виготовлені в автомобільному габариті.

“Новий модельний ряд бетонозмішувальних установок проєктувався із урахуванням потреб українських споживачів у якісному та дешевому бетоні”, – наголошується в повідомленні.

У компанії висловили сподівання, що нові установки будуть затребувані в післявоєнному відновленні України.

Основна спеціалізація АТ “Кредмаш” – випуск асфальто- і грунтозмішувальних установок.

Як повідомлялося, торік завод реалізував лише чотири асфальто- і грунтозмішувальні установки проти 34 од. роком раніше (середньореалізаційна ціна установок – 12,39 млн грн). Чистий дохід “Кредмашу” скоротився в 4,2 раза – до 291,81 млн грн, збиток становив 30,11 млн грн проти чистого прибутку 29,52 млн грн роком раніше.

Через повномасштабне військове вторгнення РФ у “Кредмаша” виникла низка збоїв і проблем: значне падіння попиту на асфальто- і ґрунтозмішувальні установки, вузли й агрегати до них, порушено можливість отримання сировини й матеріалів, комплектувальних і відвантаження продукції до України та за кордон.

Також 26 червня 2022 року внаслідок ворожого ракетного обстрілу Кременчука було частково зруйновано промислові об’єкти підприємства. АБР

administrator

Related Articles