Ціни на нафту сповільнили зростання, Brent біля $75,7 за барель

Київ. 3 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту еталонних марок сповільнили підйом під час торгів у понеділок на тлі зниження виробничої активності в США та єврозоні.

Вересневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:58 кч подорожчали на $0,31 (0,41%) – до $75,72 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на $0,33 (0,47%) – до $70,97 за барель.

Індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у червні знизився до 46 пунктів із 46,9 пункту місяцем раніше, повідомив у понеділок Інститут управління постачаннями (ISM). Експерти, консенсус-прогноз яких наводить Trading Economic, очікували зростання до 47 пунктів.

Зі свого боку, індекс менеджерів із закупівель (PMI) у промисловості єврозони впав цього місяця до 43,4 пункту порівняно з 44,8 пункту в травні, згідно з остаточними даними Hamburg Commercial Bank (HCOB) і S&P Global. Раніше повідомлялося про зниження до 43,6 пункту. Підсумковий результат свідчить про найрізкіше погіршення стану сектору з травня 2020 року, пише Trading Economics.

administrator

Related Articles