Держдеп порадив американцям відкласти подорожі до Китаю через ризик незаконного затримання

Вашингтон. 4 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Громадянам США слід “переглянути” поїздки до Китаю, оскільки є ризик незаконного затримання, попередив Держдепартамент в оновленій рекомендації щодо подорожей.

“Державний департамент визначив, що в Китаї є ризик неправомірного затримання громадян США урядом КНР”, – ідеться в рекомендаціях Держдепу.

Як пояснив представник Держдепартаменту телеканалу CNN, громадянам США було рекомендовано “переглянути” поїздки до Китаю, оскільки уряд КНР “продовжує практикувати” неправомірне затримання.

Американсько-китайські відносини загострилися після того, як США збили над своєю територією китайський аеростат у лютому 2023 року. Подальше охолодження відносин між двома країнами відбулося після зустрічі у США спікера Палати представників американського конгресу Кевіна Маккарті з главою тайванської адміністрації Цай Інвень.

У Вашингтоні вважають, що в результаті червневого візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Пекіна сторонам вдалося домогтися певного прогресу у двосторонніх відносинах.

administrator

Related Articles