ВАР наполягає на припиненні необґрунтованих кримінальних переслідувань агропідприємств

Київ. 4 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) скерувала звернення до голови Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів Галини Янченко з проханням припинити необґрунтоване кримінальне переслідування щодо ТОВ “ДК ВЕТ”, СТОВ “Агрофірма “Маяк” та їх посадових осіб.

“У період дії воєнного часу на території України, коли всі зусилля мають бути направлені на подолання спільного зовнішнього ворога, відбувається внутрішня дестабілізація українського аграрного бізнесу силами правоохоронних та судових органів”, – зазначено у зверненні, розміщеному у вівторок на сайті бізнес-об’єднання.

ВАР повідомляє про системні порушення прав і законних інтересів низки своїх учасників – аграрних підприємств, із боку працівників Слідчого управління Головного управління Національної поліції (СУ ГУ НП) у Черкаській області, які “виходять за рамки повноважень”.

За інформацією ВАР, співробітники СУ ГУ НП вчиняли дії, спрямовані на ініціювання кримінального провадження, створення штучних доказів і фабрикування кримінальної справи щодо посадових осіб ТОВ “ДК ВЕТ”. Також сумнівну кримінальну справу порушено проти СТОВ “Агрофірма “Маяк”.

У бізнес-об’єднанні нагадали, що ці агропідприємства давно працюють на українському ринку і мають відмінну ділову репутацію. Водночас слідчі “фактично тероризують ці господарства”.

“Силовики повинні захищати, а не руйнувати вітчизняний агробізнес”, – резюмували у ВАР і повідомили, що чекають на дії держави, спрямовані на підтримку агросектору.

Джерело: https://uacouncil.org/uk/post/var-stala-na-zahist-agrobiznesu-vid-neobgruntovanih-kriminalnih-peresliduvan

administrator

Related Articles