Фонд Баффета передасть херсонським фермерам 10 комбайнів і 5 тракторів John Deere

Київ. 5 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Благодійний фонд “Жнива перемоги” отримає 10 комбайнів і п’ять тракторів бренду John Deere від фонду американського філантропа Говарда Баффета, які передадуть виключно для використання херсонськими фермерами для збирання врожаю та в наступній посівній кампанії, повідомила пресслужба фонду.

“Війна Росії проти України стала особливо спустошливою для жителів Херсонської області. До постійних обстрілів тепер додалося ще й затоплення земель, спричинене руйнуванням Каховської греблі. Наш фонд прагне розширити підтримку фермерів за допомогою цих спеціальних комбайнів, а також працює над прискоренням розмінування в регіоні”, – наводить пресслужба слова Баффета на зустрічі з головою Херсонської ОДА під час відвідування Херсонщини.

Передана техніка John Deere включає п’ять комбайнів моделі S770, п’ять комбайнів S760 і п’ять тракторів моделі 8430 та має оціночну комерційну вартість понад $5 млн.

Фонд Говарда Баффета також передав Державній службі України з надзвичайних ситуацій два тральщики DOK-ING разом із металодетекторами, транспортними засобами й іншими засобами розмінування. Завдяки цій техніці вже очищено понад 20 га землі на Херсонщині та вилучено понад 72 вибухові предмети.

Ця пожертва Фонду доповнює сільгоспобладнання, яке раніше було передано у фонд “Жнива перемоги” загальною вартістю $27 млн.

Фермери можуть подати заявку на сільськогосподарське обладнання, звернувшись до фонду “Жнива перемоги” за телефоном +38 (098) 474 36 51, або написати заявку за адресою victoryharvestua@gmail.com.

administrator

Related Articles