В Одесі за підтримки ЄС завершили капремонт міської лікарні

Київ. 5 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В Одесі завершили капітальний ремонт міської клінічної лікарні №8, який проводили в рамках Надзвичайної кредитної програми з відновлення України за підтримки ЄС.

Як повідомляють у пресрелізі ПРООН (UNDP) в Україні, послугами клініки зможуть скористатися приблизно 46,3 тис. осіб, лікарня зможе обслуговувати 386 відвідувачів щодня – на 33% більше, ніж до ремонту.

Реконструкцію лікарні було проведено в рамках спільної ініціативи уряду України, Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Одеської міської ради за технічної підтримки ПРООН.

Проєкт реконструкції розпочався в липні 2022 року.

“На цю ініціативу було виділено приблизно EUR1 млн, приблизно EUR600 тис. надав Європейський інвестиційний банк, решту – з бюджету міста”, – повідомляють у пресрелізі.

За словами голови Одеської ОДА Олега Кіпера, від початку повномасштабного вторгнення Одеса стала притулком для понад 85 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Реконструкцію міської клінічної лікарні №8 в Одесі було проведено в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (UERP) – багатогалузевого рамкового кредиту Європейського інвестиційного банку в розмірі 200 млн євро. Програма надає місцевим органам влади можливість відновити соціальну інфраструктуру та покращити умови життя внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і приймаючих громад.

У рамках програми вже успішно відремонтовано понад 100 об’єктів освіти, охорони здоров’я, соціального житла та іншої важливої соціальної інфраструктури в Україні.

administrator

Related Articles