Долар стабільний до євро і фунта, активно знижується в парі з єною

Київ. 6 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара США слабко змінюється в парах із фунтом і євро й різко дешевшає до японської єни, інвестори оцінюють оприлюднений напередодні протокол червневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Практично всі керівники Федрезерву визнали доречним або прийнятним збереження базової процентної ставки на рівні 5-5,25% у червні, проте деякі члени керівництва ФРС під час засідання дали зрозуміти, що вважали б за краще підвищити ставку на 25 базисних пунктів (б.п.) або могли б підтримати таку пропозицію.

Обговорюючи подальші кроки, керівники американського ЦБ зійшлися на тому, що Федрезерв має зберігати обмежувальну грошово-кредитну політику, щоб домогтися повернення інфляції в США до цільового рівня, йдеться в протоколі засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) від 13-14 червня.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,1%. Напередодні індикатор зріс на 0,3% й оновив максимум із 12 червня.

Пара євро/долар за даними на 9:16 кч торгується на рівні $1,0861 порівняно з $1,0856 на закриття попередньої сесії, євро додає менше ніж 0,1%.

Курс фунта до долара перебуває на позначці $1,2714 порівняно з $1,2704 у середу.

Вартість долара в парі з єною впала під час торгів на 0,6%, до 143,78 єни проти 144,66 єни напередодні.

Увага трейдерів у четвер спрямована на американські статдані – сьогодні буде оприлюднено щотижневий звіт про заявки на допомогу з безробіття, зовнішньоторговельний баланс США за травень, червневий індекс ділової активності в секторі послуг (ISM Non-Manufacturing), а також звіт галузевої організації ADP про зміну кількості робочих місць у країні.

administrator

Related Articles