Суд Одещини визнав винним посадовця, який вимагав із дружини загиблого бійця 150 тис. грн, – ДБР

Київ. 6 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області визнав винним заступника командира військової частини, який вимагав із дружини загиблого воїна грошову виплату в розмірі 150 тис. гривень, повідомляє Державне бюро розслідувань.

“Вироком суду йому призначено покарання у вигляді двох років тримання у дисциплінарному батальйоні. Обвинувачений на судовому засіданні визнав свою вину та розкаявся у скоєному злочині”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в четвер.

У березні 2022 року чиновник повідомив дружині загиблого бійця, що вона і діти можуть отримати грошову допомогу від держави на суму 15 млн грн. У свою чергу обвинувачений пообіцяв допомогти з оформленням і прискорити виплату, якщо буде віддано відсоток від неї в розмірі 150 тис. грн.

Правоохоронці затримали чиновника під час отримання обумовленої суми. Наступного дня йому повідомили про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Процесуальне керівництво здійснювала Спеціалізована прокуратура в галузі оборони Південного регіону.

Джерело: https://https//dbr.gov.ua/news/za-materialami-dbr-zasudzheno-posadovcya-yakij-vimagav-z-druzhini-zagiblogo-bijcya-150-tisyach-griven

administrator

Related Articles