М'ясо в роздробі в червні подорожчало на 1,2-3,6%, залежно від виду

Київ. 6 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на охолоджені свинячі напівфабрикати на полицях супермаркетів у червні додали в середньому 2%, подорожчали на 1,2-3,6% й інші види м’яса, повідомили аналітики асоціації “Свинарі України” (АСУ) за підсумками щомісячного моніторингу цін національних торговельних мереж.

Згідно з повідомленням, за перший місяць літа ціни на свинину в роздрібних мережах зросли в середньому на 3,4 грн/кг, або на 1,7%. Якщо на початку місяця кілограм охолодженої свинини коштував 202,7 грн/кг, то наприкінці воно вже коштувало в роздробі близько 206,07 грн/кг і продавалося в розглянутий період у середньому по 204,6 грн/кг, що на 1% вище травневого рівня.

В АСУ зазначають, що не всі позиції зросли в ціні однаково. Найпомітніше подорожчала тазостегнова частина, ціна якої наприкінці місяця становила 192,15 грн/кг, що на 4,6%, або на 8,4 грн/кг вище, ніж на початку. На 5,3 грн/кг (+2,1%) зріс у ціні й ошийок – до 255,9 грн/кг наприкінці місяця на тлі традиційного сезонного підвищення попиту на цю позицію.

“Саме ця сезонно затребувана товарна позиція відчутно подорожчала порівняно з її середньою травневою ціною. Так, якщо місяцем раніше ціна ошийка коливалася в межах 238-250 грн/кг, то на початку літа цей максимум став стартом для подальшого зростання”, – зазначає асоціація.

Аналітики вказали, що ціни та темпи приросту інших преміальних частин (вирізка, корейка, стейк) протягом місяця були помітно нижчими.

В АСУ відзначили зростання цін і на інші види м’яса. Зокрема, середня ціна яловичини зросла на 3,6%, курячі грудинки та окіст додали 1,2% і 2,2%, відповідно, а ціна індичатини зросла в середньому на 1,5%.

Джерело: http://asu.pigua.info/news/1342/?type=asu

administrator

Related Articles