Повідомлено про підозру генеральним директорам двох російських авіакомпаній за незаконні рейси до Криму

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя повідомила про підозру двом генеральним директорам російських авіакомпаній, повідомляє прокуратура.

“Прокуратура автономії повідомила про підозру двом генеральним директорам російських авіакомпаній. Встановлено, що громадяни Російської Федерації, перебуваючи на посаді гендиректорів авіакомпаній “Росія” та Nordwind Airlines, організували схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку”, – йдеться в повідомленні прокуратури у фейсбуці в п’ятницю.

Як повідомляється, “під їхнім керівництвом із 2018 до 2022 року загалом було здійснено понад 10 тисяч рейсів з аеропортів 25 російських міст до закритого аеропорту “Сімферополь”. Під час планування польотів компанії підтримували координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Як зазначають у прокуратурі, регулярні рейси відбувалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також усупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

“Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі”, – інформують у прокуратурі АРК.

Джерело: https://www.facebook.com/prok.arkrym/posts/pfbid0UqxjKQKdNzbtt3ByNWtv5h82s6iLkzxVDb1aBfJhKSJphp72mFMinbbGaNanqhyjl

administrator

Related Articles