Сі Цзіньпін закликав китайські компанії прагнути технологічної самодостатності

Гонконг. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що китайським компаніям необхідно домогтися самозабезпечення в сфері технологій і наукових досліджень.

“Потрібно рухатися вперед із практичним і стабільним впровадженням інновацій, щоб зробити вагомий внесок у досягнення високого рівня самодостатності в науці та технологіях”, – наводить South China Morning Post (SCMP) слова голови, сказані під час поїздки в провінцію Цзянсу, де він відвідав високотехнологічні компанії.

Сі Цзіньпін висловив сподівання, що виробники, які працюють у цій провінції, продемонструють досягнення у зміцненні ланцюжків поставок продукції та в усуненні слабких ланок. Також він попередив, що за нинішнього швидкого розвитку інформаційної сфери в будь-який момент можуть з’явитися “революційні технології”.

Під час поїздки з середи на п’ятницю Сі Цзіньпін відвідав Сучжоу, де розташовані сотні компаній, що беруть участь у складанні напівпровідників, і Нанкін. Водночас, нагадує SCMP, турне голови КНР відбулося напередодні візиту до Китаю міністра фінансів США Джанет Єллен.

Раніше в п’ятницю вона стверджувала, що заходи, вжиті Вашингтоном щодо економіки КНР, мають обмежений характер, спрямовані на захист американських національних інтересів, а не на отримання економічних переваг США над Китаєм.

Мінторг США 7 жовтня минулого року заборонив продаж Китаю найсучасніших чипів, а також обладнання, комплектувальних і програмного забезпечення для їхнього виробництва, причому особливу увагу приділили технологіям, пов’язаним зі штучним інтелектом і з потенційним військовим застосуванням. Однак для ефективного застосування санкцій проти Китаю США були потрібні японська Tokyo Electron Ltd і нідерландська ASML Holding.

Згодом Нідерланди та Японія погодилися приєднатися до таких обмежувальних заходів США і припинити експорт апаратури для виробництва мікросхем до Китаю. У Пекіні своєю чергою розкритикували кроки цих трьох країн.

administrator

Related Articles