Президент Латвії: Ми допомагатимемо Україні до повної її перемоги

Київ. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Латвія буде всебічно підтримувати Україну до повної перемоги у війні з Росією, заявив президент Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс.

“Україна в наших помислах. Ми робимо все для української перемоги. Ми будемо допомагати усім, чим можливо. До повної вашої перемоги”, – запевнив він голову Верховної Ради Руслана Стефанчука під час зустрічі зі спікерами парламентів Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Німеччини та України, повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Спікери парламентів країн Європейського Союзу також висловили повну готовність продовжувати підтримувати Україну в її євроатлантичному та євроінтеграційному просуванні.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 9-10 липня з робочим візитом перебуває в Латвійській Республіці.

У Ризі Стефанчук візьме участь у Саміті голів парламентів Латвії, Литви, Естонії, Сейму Республіки Польща та України. Ця зустріч стане останнім парламентським заходом високого рівня напередодні саміту НАТО, який відбудеться 11 липня у Вільнюсі.

Програма візиту також передбачає зустрічі з новообраним президентом Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевічсом, експрезидентом Егілсом Левітсом, а також – переговори зі спікером Сейму Латвійської Республіки Едвардсом Смілтенсом і прем’єр-міністром Крішьянісом Каріньшем.

administrator

Related Articles