Верховна Рада підтримала законопроєкт про захист прав дітей під час майнових угод

Київ. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада в п’ятницю 260 голосами підтримала в цілому законопроєкт №5229 “Про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення захисту права власності та інших речових прав на нерухоме майно, що належать дітям та підопічним особам”.

Як повідомила співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко в телеграмі, законопроєкт вносить зміни до Цивільного та Сімейного кодексів України, законів “Про охорону дитинства”, “Про засади соціального захисту бездомних осіб та безпритульних дітей”, “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно”.

Зокрема, згідно зі змінами, внесеними до Сімейного кодексу, батьки або інші законні представники не мають права без дозволу органів опіки та піклування підписувати від імені малолітньої дитини договори, що підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, щодо майна, власником (співвласником) та/або користувачем якого є дитина; видавати письмові зобов’язання від імені дитини; відмовлятися від майнових прав дитини.

Джерело: https://t.me/irynagerashchenko/8919

administrator

Related Articles