Питну воду в Запорізькій області подають у штатному режимі, її якість відповідає нормам – ОВА

Київ. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Питну воду в Запорізькій області подають у штатному режимі, без перебоїв, якість питної води відповідає нормам, повідомив голова ОВА Юрій Малашко.

“Про наслідки підриву Каховської ГЕС для Запорізького регіону. Питна вода подається в штатному режимі без перебоїв. Дослідження якості питної води відхилень від нормативів не мають”, – написав він у телеграм-каналі.

Очільник ОВА поінформував також про інші показники, пов’язані з наслідками підриву дамби – “рівень води в нижньому б’єфі становить 11,95 м, що нижче за норму на 2,55 м. У ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС рівень води в межах допустимої норми. Заморних явищ в акваторії Каховського водосховища та на інших ділянках р. Дніпро не виявлено”.

“Ситуація під контролем”, – запевнив Малашко.

Як повідомили в Херсонській ОВА, річкова вода в районі Херсона придатна для господарсько-побутових потреб. Згідно з дослідженнями екологів, “перевищення гранично допустимих концентрацій для задоволення господарсько-побутових потреб населення не встановлено”. “Також у відібраній воді не виявили нафтопродуктів. Розчинний кисень становить 4,6 мг/дм3, що відповідає нормі.

Джерела: t.me/zoda_gov_ua/20316

https://t.me/khersonskaODA/7999

administrator

Related Articles