Радник Байдена вимагає посилити тиск на Китай щодо проблеми зміни клімату – ЗМІ

Вашингтон. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Необхідно збільшити тиск на Китай, щоб він наростив зусилля, спрямовані на скорочення викидів і боротьбу зі зміною клімату, заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

“Я справді вважаю, що світ має активізуватися й (…) чинити тиск на Китай, щоб він удався до набагато рішучіших дій зі скорочення викидів”, – сказав він в інтерв’ю CNN.

Як зазначив ведучий телеканалу, наразі поборники боротьби зі змінами клімату зосередили свою увагу на Китаї та Індії як на країнах, що розвиваються, політичні рішення яких матимуть вирішальне значення найближчими роками.

Салліван, говорячи про Китай, зазначив: “Він не повинен ховатися за будь-якими заявами про те, що є країною, що розвивається, щоб дотримуватися відповідальності. А ця відповідальність відповідно до Паризької кліматичної угоди полягає у вжитті суттєвих заходів щодо скорочення викидів у встановлені терміни в найближчій перспективі”.

Телеканал нагадав, що спецпредставник американського президента Джо Байдена з питань клімату Джон Керрі має незабаром прибути до Пекіна, щоб спробувати відновити американсько-китайські переговори на кліматичну тему.

administrator

Related Articles