EY укладе із UBS один із найбільших аудиторських контрактів у світовій банківській галузі – FT

Київ. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Компанія EY буде аудитором швейцарського UBS після його об’єднання із Credit Suisse, а відповідний контракт буде одним із найбільших у банківській галузі, пише Financial Times.

PwC, яка була аудитором Credit Suisse, проведе аудит показників цього банку за 2023 рік. Аудитором об’єднаного банку з 2024 року буде EY, яка виступала зовнішнім аудитором UBS із 1998 року.

За даними джерел, розмір контракту UBS і EY передбачає, що аудиторській фірмі доведеться залучати співробітників з інших країн.

UBS завершив операцію з купівлі Credit Suisse у червні, проте інтеграція нового активу, як очікується, триватиме кілька років, вказує FT.

Контракти UBS і Credit Suisse з аудиторами були одними з найбільших у Європі й до злиття, зазначає газета. Так, минулого року ці банки виплатили EY і PwC відповідно $70 млн і $90 млн, причому винагорода PwC зросла на 10% рік до року.

Розмір контракту на обслуговування об’єднаного банку, як очікується, буде меншим за суму контрактів до злиття, проте досить великим, щоб увійти до найбільших у світовій банківській галузі.

У 2022 році найбільшу аудиторську винагороду в європейському банківському секторі отримала PwC, якій HSBC виплатив $148 млн. Citigroup Inc., JPMorgan Chase&Co. і Goldman Sachs Group, за даними Ideagen Audit Analytics, виплатили своїм аудиторам по $95-103 млн.

administrator

Related Articles