Литовська Avia Solutions Group придбала британського чартерного перевізника Synergy Aviation

Вільнюс. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА/BNS – Литовська авіаційна бізнес-група Avia Solutions Group (ASG) придбала британську авіакомпанію Synergy Aviation, яка пізніше буде перейменована в Ascend Airways, повідомляє ASG.

Зазначається, що це один зі стратегічних кроків у Великій Британії, де група планує розвиток бізнесу.

“Придбання авіакомпаній надасть нам змогу зміцнити наші позиції на ринку і розширити географію ACMI (здача в лізинг літака з екіпажем, техобслуговуванням і страхуванням – ІФ-У) і чартерних послуг”, – заявив генеральний директор Avia Solutions Group Йонас Янукенас, слова якого наведено в повідомленні.

За словами Аластейра Вілсона, який очолить придбану ASG авіакомпанію і відповідатиме за розвиток бізнесу, ринок Великої Британії має великий потенціал для просування послуг ACMI.

Чартерний оператор Synergy Aviation здійснює комерційні авіаперевезення (зокрема вантажні) по всій Європі та за її межами, а також надає послуги з управління приватними літаками, зазначено на сайті компанії.

На сайті ASG повідомляють, що авіакомпанії групи надають повний комплекс послуг ACMI і чартерних перевезень у Європі, Азії, Африці, Північній і Південній Америці.

Avia Solutions Group зі штаб квартирою в Дубліні контролює підприємець Гядімінас Жемяліс, надає інтегровані авіаційні послуги. До холдингу входять, зокрема, компанії, що спеціалізуються на наземному обслуговуванні повітряних суден, ремонті літаків, управлінні аеропортами; підприємства, що займаються чартерними вантажними перевезеннями, експлуатацією дистанційно-пілотованих літальних систем. ASG у 2022 році отримала виторг у розмірі 1,9 млрд євро, що в 1,9 раза більше, ніж у 2021 році, повідомила група. Скоригований чистий прибуток групи минулого року становив 85 млн євро проти 52 млн євро збитку роком раніше.

administrator

Related Articles