Мінекономіки пропонує не закуповувати м'ясні консерви до держрезерву

Київ. 20 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство економіки України рекомендує Державному агентству резерву не закуповувати до держрезерву м’ясні консерви і зосередитися на поповненні резервів товарами інших груп.

У листі Мінекономіки Держрезерву зазначено, що за останні сім років держагентство застосовує практику закупівлі та закладання до державного резерву великої кількості м’ясних консервів, нераціонально спрямовуючи кошти на поповнення таких запасів, що потім призводить до їх утилізації.

У міністерстві зазначили, що це призводить до зайвого витрачання бюджетних коштів, які мають бути спрямовані на закупівлю інших матеріальних цінностей держрезерву. Як приклад відомство назвало потребу в поповненні запасів нафтопродуктів, товарів промислової групи тощо, наголосивши, що потрібно визначити послідовність і пріоритет закупівлі матеріальних цінностей до державного резерву.

Мінекономіки запропонувало Держрезерву не укладати договорів із закупівлі м’ясних консервів, а зосередитися на закупівлі товарів промислової та енергетичної групи.

“Такі рішення сприятимуть створенню гарантованого запасу матеріальних цінностей в державному резерві для використання у непередбачуваних ситуаціях”, – резюмували в Мінекономіки.

Джерело: https://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=17181695-52ff-4f6d-82c9-e6b417047620&title=DerzhavnogoRezervu

administrator

Related Articles