ЄС ухвалив сьомий пакет санкцій проти М'янми

Брюссель. 21 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейський Союз затвердив у четвер сьомий пакет санкцій проти М’янми (Бірми), занісши до санкційного списку ще шістьох фізичних осіб і одну організацію.

Обмежувальні заходи ухвалено “у відповідь на ескалацію насильства, що триває, серйозні порушення прав людини і загрози миру, безпеці та стабільності”, зазначається в повідомленні Ради ЄС.

У списки занесено трьох федеральних міністрів (імміграції та народонаселення, праці, охорони здоров’я і спорту), двох членів Ради державного управління (SAC), генерального інтенданта, а також гірничодобувне підприємство ME 2 (воно контролюється військовими і приносить дохід збройним силам країни).

На сьогодні обмежувальні заходи застосовуються щодо 99 фізичних і 19 юридичних осіб М’янми. Фігурантам закрито в’їзд на територію ЄС навіть транзитом, а їхні європейські активи заморожують. Фізичним і юридичним особам ЄС заборонено надавати їм будь-які кошти.

Залишаються чинними впроваджені раніше збройове ембарго, заборона на експорт засобів моніторингу зв’язку, експорт товарів подвійного призначення тощо.

Призупинено фінансову допомогу ЄС, що спрямовується безпосередньо уряду М’янми, і заморожено будь-яку допомогу.

Попередній, шостий пакет санкцій було ухвалено 20 лютого 2023 року.

У лютому 2021 року Рада ЄС рішуче засудила військовий переворот, здійснений у М’янмі (Бірмі), і запровадила санкції проти військового режиму, відповідального за нього, а також за подальші військові та поліцейські репресії проти демонстрантів.

administrator

Related Articles