Споживання е/е ввечері знизилося на 7%, але залишається значним – "Укренерго"

Київ. 21 липня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – НЕК “Укренерго” констатує зменшення споживання ввечері 20 липня на 7%, причиною чого стало зниження температури, але навантаження на енергосистему ввечері залишається на високому рівні.

“Учора ввечері спека тимчасово відступила, що одразу вплинуло на зменшення використання кондиціонерів. Максимальна позначка споживання електрики у вечірні години на 7% знизилася до аналогічного показника попереднього дня”, – ідеться в повідомленні “Укренерго” в телеграм-каналі в п’ятницю.

Водночас системний оператор звертає увагу, що максимум споживання все ще припадає на вечірні години, коли сонячні електростанції вже не працюють, а енергосистемі необхідно залучати теплові та гідроелектростанції, кількість яких обмежена після масованих ракетних і дронових ударів росіян.

У компанії вказують, що саме у вечірні дефіцитні години з 17:00 до 23:00 здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини потужністю до 340 МВт. Загалом за даними сайту ENTSO-E має надійти 1835 МВт-год, що в 1,2 раза більше за показник четверга. Експорт відсутній.

“Укренерго”, як і раніше, наполегливо просить раціонально ставитися до споживання електрики, особливо ввечері, щоб мати змогу підтримувати баланс в енергосистемі через обмеженість генерувальних і маневрених потужностей.

Водночас “Укренерго” повідомило, що відновило частину основного обладнання на одній із підстанцій, яка чотири рази зазнавала ударів ракетами та дронами.

“Це підвищило надійність електроживлення для сотень тисяч споживачів одного з обласних центрів і частини області”, – зазначає НЕК.

За її даними, через бойові дії та з технічних причин залишаються знеструмленими 384 населені пункти в прифронтових і прикордонних областях, через обстріли є пошкодження мереж у Донецькій та Одеській областях. Негода призвела до відключення в 75 населених пунктах у 5 областях України – Закарпатській, Житомирській, Київській, Черкаській та Сумській областях. В окремих районах відновлення енергопостачання ще триває.

administrator

Related Articles