Суд призначив Греті Тунберг штраф за непокору поліції

Берлін. 24 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Шведський суд постановив, що активістка Грета Тунберг має виплатити штраф за непокору поліції під час кліматичного протесту в червні, повідомляє в понеділок агентство ЕФЕ.

“Мої дії були виправдані”, – заявила дівчина, не визнавши своєї провини.

Штраф ґрунтується на доходах Тунберг. Загалом вона має виплачувати невеликі суми протягом 30 днів. Загальний розмір штрафу становитиме 1,5 тис. шведських крон (близько EUR130). Додатково вона має виплатити тисячу крон (близько EUR86) шведському фонду жертв злочинів.

У червні Тунберг разом з іншими протестувальниками перекрила дорогу в порту м.Мальме. Вона відмовилася виконувати наказ поліції і припинити протест, тому її затримали.

Прокурор Шарлотта Оттосен заявила, що зазвичай непокора поліції карається саме штрафом.

Тунберг – екологічна активістка. Вона здобула широку популярність кілька років тому, коли, ще підлітком, проводила акції протесту, зокрема біля шведського парламенту. Потім її почали запрошувати із виступами на міжнародні конференції, вона зустрічалася зі світовими лідерами й активно критикувала уряди різних країн за недостатні кроки для боротьби зі зміною клімату.

administrator

Related Articles