Ухвалено рішення про відкликання з відрядження та повернення в Україну співробітника українського посольства, за участю якого стався інцидент у Сеулі – МЗС

Київ. 27 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що було ухвалено рішення про негайне відкликання з довгострокового відрядження та повернення в Україну співробітника українського посольства, за участю якого стався інцидент у Сеулі.

“МЗС України оперативно проаналізувало всі деталі інциденту, який відбувся в Сеулі за участі співробітника українського посольства. За підсумками ухвалено рішення про негайне відкликання дипломата із довготермінового відрядження та його повернення до України”, – написав Ніколенко у фейсбуці.

У МЗС наголосили, що всі працівники української дипломатичної служби за кордоном мають неухильно дотримуватися професійної та моральної етики, а також поважати законодавство країн їх перебування.

Зі свого боку посольство України в Республіці Корея зазначає, що “посольство висловлює щирі вибачення корейській громадськості та всім причетним за будь-які страждання й незручності, спричинені цим інцидентом”.

Також наголошується, що посольство тісно співпрацює з корейською владою з метою забезпечення повного та неупередженого розслідування цього інциденту.

Водночас у відомстві закликали представників ЗМІ утримуватися від “припущень, які можуть бути неперевіреними і такими, що вводять в оману”.

“Як відповідальний член дипломатичної спільноти в Сеулі, посольство України та його співробітники поважають і неухильно дотримуються законів і правил Республіки Корея”, – ідеться в повідомленні.

Раніше південнокорейське KBS повідомило, що дипломата посольства України в Південній Кореї затримали на місці за підозрою в нападі на співробітника бару і поліцейського в стані алкогольного сп’яніння.

За інформацією медіа, поліцейське відділення Йонсан у Сеулі повідомило, що працівника посольства України, у віці близько 40 років, затримали за підозрою в нападі та перешкоджанні правосуддю за напад на персонал і поліцейських у барі. Поліція заарештувала його на місці, його доставили до поліцейської дільниці для проведення розслідування і вночі відпустили.

Джерело: https://www.facebook.com/oleg.nikolenko.50/posts/pfbid09mTSvZFvePZi7KdAx7X4rSHV6Sch2v4NneEyVbMzMTPAjuJGbvpSsdrCKrGbq4WPl

administrator

Related Articles