Coca-Cola продовжить підвищувати ціни на продукцію в II півріччі – президент компанії

Атланта. 27 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американська Coca-Cola Co., найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв, продовжить підвищувати ціни на продукцію в другому півріччі 2023 року, заявив президент і фінансовий директор компанії Джон Мерфі.

Компанія встановлюватиме ціни відповідно до рівня інфляції, що передбачає помірну динаміку зростання на розвинених ринках, де темпи інфляції сповільнюються, і більш помітне подорожчання продукції на ринках, що розвиваються, з підвищеною інфляцією, таких як Аргентина, Єгипет, Нігерія, Пакистан і Туреччина, також повідомив Мерфі.

У другому кварталі поточного року Coca-Cola підняла ціни на 10%, водночас сукупний обсяг продажу за той самий період залишився незмінним, що свідчить про лояльне ставлення споживачів до подорожчання напоїв, зазначає The Financial Times.

У компанії очікують, що загалом обсяги реалізації збільшуватимуться до кінця року.

PepsiCo Inc., основний конкурент Coca-Cola, у другому фінансовому кварталі, що завершився 17 червня, підвищив ціни на продукцію в середньому на 15%. Продаж у натуральному вираженні за цей період знизився на 2,5%.

administrator

Related Articles