Інфляція у Франції в липні сповільнилася до 5%, очікувалося 5,1%

Париж. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського Союзу, в липні збільшилися на 5% в річному вираженні, йдеться в попередньому звіті Національного статистичного управління Insee.

Отже, темпи зростання сповільнилися порівняно з 5,3% у червні. Аналітики очікували уповільнення до 5,1%, повідомляє Trading Economics.

Проти попереднього місяця споживчі ціни не змінилися, тоді як аналітики очікували підвищення на 0,1%. У червні показник зріс на 0,2%.

Споживчі ціни, розраховані за французькими стандартами, цього місяця збільшилися на 4,3% у річному вираженні після зростання на 4,5% у червні, збігшись із прогнозом й оновивши мінімум із лютого 2022 року. У помісячному вираженні ціни не змінилися, очікувалося зростання на 0,2%, як і в червні.

Енергоносії в липні подешевшали на 3,8% у річному вираженні (у червні вони знизилися в ціні на 3%), вартість продуктів харчування підскочила на 12,6% (на 13,7%). Ціни на послуги в країні зросли на 3,1% (у червні – на 3%).

Остаточні дані про липневу інфляцію буде оприлюднено 11 серпня.

administrator

Related Articles