Кабмін визначив механізм виплат пенсіонерам соцдопомоги з коштів ВПП ООН

Київ. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України погодив пропозицію Міністерства соціальної політики за участю Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) спільного проєкту щодо додаткових заходів із соціальної підтримки пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, повідомив представник Кабміну Тарас Мельничук.

“Визначено механізм виплати додаткової грошової допомоги за рахунок коштів ВПП ООН одержувачам пенсій, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, у яких розмір пенсійної виплати становить менше ніж 3 тис. грн на місяць та які не одержували з 01.03.2023 додаткових грошових виплат від міжнародних організацій (…) та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам”, – написав Мельничук у телеграм-каналі.

Зазначено, що розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між 3 тис. грн і пенсійною виплатою, але не може бути меншим за 100 грн.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/2807

administrator

Related Articles