У липні в Україну надійшло 589 млн куб. м газу з ЄС і Молдови

Київ. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У липні 2023 року в Україну надійшло 589 млн куб. м природного газу, з яких понад 99% було транспортовано для зберігання в режимах “митний склад” та short-haul.

“Основні обсяги були ввезені для зберігання в Україні трейдерами-нерезидентами”, – повідомляється в пресрелізі ТОВ “Оператор ГТС України” (ОГТСУ) в середу.

Зокрема, з Угорщини надійшло 223,8 млн куб. м – 38% від загальних обсягів поставок в Україну в липні, із Молдови – 142,9 млн куб. м (24%), зі Словаччини – 119,6 млн куб. м (20%) та з Польщі – 102,8 млн куб. м (18%).

“На тлі заповнення європейських газових сховищ більш ніж на 85% європейські трейдери активізувалися з використання української газової інфраструктури”, – зазначили в ОГТСУ.

За інформацією компанії, у липні закачування газу в режимах “митний склад” та short-haul демонструє найвищі показники з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Причому 2023 року закачування газу нерезидентами розпочалося раніше, ніж торік.

“Ми раді бачити іноземних замовників, які розуміють, що зберігати газ в Україні вигідно і безпечно. Саме над збереженням цієї довіри ми працювали від початку повномасштабного вторгнення і впевнені, що разом із колегами з “Укртрансгазу” показали себе надійним партнером у підвищенні енергобезпеки Європи”, – заяв генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа, слова якого наведено в пресрелізі.

administrator

Related Articles