Electronic Arts підвищила чистий прибуток і виторг у I фінкварталі, але дала слабкі прогнози

Київ. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Electronic Arts, один із провідних виробників комп’ютерних ігор у світі, збільшив чистий прибуток і виторг у першому фінансовому кварталі, проте дав прогнози, що розчарували інвесторів, на поточний квартал і фінрік загалом, що спричинило падіння акцій компанії.

Як повідомляється в пресрелізі компанії, її чистий прибуток у квітні-червні становив $402 млн, або $1,47 у розрахунку на акцію, порівняно з $311 млн, або $1,11 на акцію, за аналогічний період минулого року. Аналітики, яких опитало FactSet, у середньому прогнозували прибуток на рівні $1,1 на акцію.

Виторг зріс до $1,92 млрд з $1,79 млрд роком раніше, збігся з очікуваннями ринку.

Обсяг замовлень компанії за минулий квартал становив $1,58 млрд. Експерти прогнозували показник на рівні $1,9 млрд.

EA планує в другому фінкварталі отримати прибуток на рівні 72-89 центів на акцію і виторгу від $1,83 млрд до $1,93 млрд. За підсумками всього фінроку прибуток очікують на рівні $3,42-3,92 на акцію, виторг – $7,3-7,7 млрд.

Середній прогноз аналітиків для квартального виторгу становить $1,95 млрд, для прибутку – $1,5 на акцію. За рік, за їхніми оцінками, виторг перебуватиме на рівні $7,63 млрд, прибуток – $6,87 на акцію.

EA є одним із найбільших світових розробників інтерактивного розважального ПЗ. Компанія пропонує ігри і як упакований роздрібний товар, і як мережевий сервіс, що постачається на консолі, персональні комп’ютери, мобільні телефони та планшетні комп’ютери з інтернет-з’єднанням. Серед найвідоміших її продуктів – FIFA 21, Madden NFL 21 і Apex Legends.

Котирування акцій EA під час додаткових торгів у вівторок впали на 3,4%. Капіталізація компанії з початку року зросла на 11,4% і становить близько $37,1 млрд. Індекс Nasdaq Composite за цей період підскочив на 36,5%.

administrator

Related Articles