Виробники медичної марихуани Cresco Labs і Columbia Care відмовилися від злиття за $2 млрд

Чикаго. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американські виробники медичної марихуани Cresco Labs Inc. і Columbia Care Inc. відмовилися від злиття в рамках угоди вартістю $2 млрд, оголошеної понад рік тому, ідеться в спільній заяві компаній.

Об’єднання зумовило б створення найбільшої в США компанії з виробництва канабісу та медичних препаратів на основі марихуани з річною виручкою близько $1,4 млрд.

“У світлі мінливої ситуації в галузі ми вважаємо, що рішення про припинення запланованої угоди відповідає довгостроковим інтересам Cresco Labs і наших акціонерів”, – заявив головний виконавчий директор компанії Чарльз Бахтелл.

CEO і один із засновників Columbia Care Ніколас Віта зазначив, що за підсумками ретельного вивчення рішення залишитися окремо – “найкращий шлях уперед для співробітників, клієнтів і акціонерів Columbia Care”.

Компанії заявили, що припинення угоди було взаємно погоджено, і жодна зі сторін не платитиме ніяких штрафів.

План чиказької Cresco Labs зі злиття з Columbia Care зі штаб-квартирою в Нью-Йорку завдяки обміну акціями почав валитися, коли компаніям не вдалося позбутися достатньої кількості активів, необхідних для отримання дозволів регулювальних органів, до крайнього терміну 30 червня, зазначає CNBC.

Ринкова вартість Cresco Labs становить зараз близько $900 млн порівняно з майже $2,7 млрд на момент оголошення про угоду в березні 2022 року. Капіталізація Columbia Care впала нижче за $200 млн.

Котирування акцій Cresco Labs знижуються на 1,9% під час попередніх торгів у середу, Columbia Care – на 4,5%.

administrator

Related Articles