Японські ENEOS і JERA створять систему стандартів якості водню

Київ. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ENEOS і JERA Co., Inc. розпочали дослідження в сфері якості водню, це допоможе створити систему стандартів для його промислового використання, повідомила JERA. Дослідження проводять на замовлення NEDO (Організація розвитку нової енергетики та промислових технологій) у рамках програми “Розробка технологій для побудови конкурентоспроможного ланцюжка поставок водню”.

На шляху до розбудови вуглецево-нейтрального устрою життя суспільства розглядаються різні типи промислового застосування водню, як-от виробництво електроенергії та сталі, теплообмін, конверсія вуглецю в метан тощо. Необхідно розробити стандарти якості водню для кожного способу його застосування.

ENEOS проведе дослідження властивостей водню як палива. JERA оцінить вплив ароматичних сполук на застосування в електроенергетиці.

Зазначається, що ENEOS розглядає використання метилциклогексану як одного з основних способів транспортування водню. За оцінкою компанії, цей варіант буде конкурентоспроможним за вартістю, оскільки тоді може бути задіяна наявна інфраструктура нафтової промисловості.

administrator

Related Articles