Coca-Cola Europacific хоче придбати філіппінський бізнес у Coca-Cola за $1,8 млрд

Аскбридж. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Coca-Cola Europacific Partners хоче придбати за $1,8 млрд у американської Coca-Cola Co. бізнес на Філіппінах – Coca-Cola Beverages Philippines.

Як повідомляється в пресрелізі Coca-Cola Europacific, що має лістинг і штаб-квартиру у Великій Британії, вона має намір зробити це спільно з філіппінським холдингом Aboitiz Equity Ventures (AEV). Партнери підписали незобов’язувальну угоду про частки в новому спільному підприємстві, за умовами якого AEV отримає 40% Beverages Philippines.

Філіппінський бізнес Coca-Cola з розливу напоїв демонструє привабливі показники рентабельності та перспективи зростання, а після зміни власника розвиватиметься на ринках Тихоокеанського регіону, де Coca-Cola Europacific нарощує присутність із 2021 року, наголошується в повідомленні.

Якщо угоду з Coca-Cola буде досягнуто, її планується завершити наприкінці 2023 року. Однак наразі впевненості в тому, що вона відбудеться, немає, оскільки здійснення угоди залежить від низки чинників, зокрема від результатів фінансово-юридичної експертизи та вердикту регулювальних органів.

За позитивного результату Coca-Cola Europacific буде найбільшим у світі партнером-боттлером Coca-Cola.

Також у вівторок Coca-Cola Europacific опублікувала звітність за перше півріччя 2023 фінансового року, що закінчилося 1 липня.

Виторг компанії збільшився на 8,5% – до 8,98 млрд євро порівняно з 8,28 млрд євро роком раніше. Доподатковий прибуток піднявся на 22,5% – до 1,1 млрд євро з 898 млн євро, що пов’язано зі значним зростанням продажу на розвинених ринках і збільшенням виторгу з одиниці товару.

На тлі позитивних результатів Coca-Cola Europacific переглянула річний прогноз і тепер очікує, що виторг продемонструє позитивну динаміку в 8-9% (раніше очікувалося 6-8%), а операційний прибуток зросте на 12-13% (раніше – на 6-7%).

administrator

Related Articles