Міносвіти та ЮНІСЕФ розробили рекомендації щодо організації програм з надолуження освітніх втрат

Київ. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Міністерстві освіти і науки спільно з ЮНІСЕФ розробили рекомендації щодо організації програм із надолуження освітніх втрат.

“Два роки пандемії COVID-19 і перерви в навчанні, спричинені війною в Україні, дуже негативно вплинули на навчальний процес. Наразі гостро стоїть потреба створити та впровадити програми з надолуження освітніх втрат, які допоможуть школярам і дошкільнятам надолужити прогалини в знаннях”, – ідеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що внаслідок повномасштабного вторгнення в першому півріччі 2022/2023 навчального року лише 15% навчальних закладів працювали очно, 33% – дистанційно, 51% – змішано.

Водночас учителі відзначають погіршення результатів навчання учнів: зниження успішності здобувачів освіти з української мови в селах фіксують 57% освітян, у містах – 44%, з іноземної мови – 52% і 47% відповідно, з математики – 45% і 40%, з інформатики – 37% і 25%.

“Міністерство освіти і науки України спільно з ЮНІСЕФ розробили рекомендації щодо організації програм з надолуження освітніх утрат для громадських організацій, закладів освіти, органів управління освітою та інших організацій, які вже впроваджують або планують впроваджувати програми з надолуження освітніх утрат. Напрацьовані рекомендації стануть основою для розроблення Національної стратегії з надолуження освітніх втрат в Україні”, – підсумували у відомстві.

Рекомендації доступні за посиланням:

https://mon.gov.ua/storage/app/media/news/2023/07/31/Unicef.Immidiate.actions.frame.proofreading.ua.1-31.07.2023.pdf

administrator

Related Articles