Зеленський: Працюємо над тим, щоб саміт Формули миру відбувся цієї осені

(додано останні три абзаци)

Ужгород. 2 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський заявив, що триває робота над організацією глобального саміту Формули миру восени 2023 року.

“Цього тижня відбудеться зустріч радників лідерів держав і представників МЗС у Джидді (Саудівська Аравія – ІФ-У). Це вже друга зустріч, у ній візьмуть участь близько 40 держав. Перша зустріч була, ви знаєте, у Данії. Третім кроком буде організація глобального саміту миру. Працюємо над тим, щоб це відбулося цієї осені”, – сказав Зеленський на конференції послів України в середу в Ужгороді.

Він наголосив, що на саміті “потрібна і може бути світова більшість, представники Півночі та Півдня, Сходу і Заходу”.

Водночас президент зауважив, що осінь уже незабаром, але ще є час на підготовку саміту та залучення більшості країн світу.

“Це залежить від вашої активності”, – сказав він, звертаючись до послів.

Зокрема, за словами Зеленського, які наводить його пресслужба, посли України “мають відчувати настрій усередині своїх країн, мають знати емоційні й політичні важелі та спрямовувати їх заради повної реалізації Формули миру, всіх десяти пунктів”.

Особливо, наголосив він, “важлива робота з країнами Глобального Півдня, якими Росія намагається постійно маніпулювати”.

“У держави-агресора не має бути навіть можливості створити видимість, нібито якась значуща частина світу підтримує агресора й підтримує російський терор”, – сказав президент.

administrator

Related Articles