Діти з інвалідністю стають тележурналістами

Літо – це період коли відбуваються основні активності для дітей з інвалідністю різних нозологічних форм захворювання-безпосередніх учасників культурно-мистецького проєкту «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія», що реалізує ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках грантової програми «Культура без бар’єрів». 

Проєкт, який вже триває 2 місяці, учасники якого мали змогу відвідати безліч цікавих майстер-класів та індивідуальних занять з акторської майстерності, ораторського мистецтва, журналістської майстерності, блогінгу; воркшопи з анімації, психотренінги, майстер-класи з операторської майстерності та ART-творчості. За своєю суттю – це арттерапія, тобто лікування «мистецтвом», що має цілющі характеристики: хаос думок відступає, приходить гармонія психологічного стану.

«Завдяки нашому проєкту діти соціально вразливих категорій населення відкривають для себе нові форми творчої самореалізації, стають більш упевненими та відкритими суспільству. Тільки в роботі гуртом ми відчуваємо наші синергії та віримо в щасливе майбутнє кожного зі 120 дітей, які стали безпосередніми учасниками проєкту. Хай усі вони отримують радість від цих місяців спільної роботи та імпульс для свого подальшого розвитку!» – відзначає керівник проєкту, голова ГО «Веселка ТВ» Діна Ібрагімова.

В рамках проєкту на базі кінотеатру/культурного кластеру «Краків» відбулися зйомки соціального дитячого ток-шоу «На шляху до Перемоги», у якому діти з інвалідністю виступили в ролі справжніх тележурналістів, а запрошеною гостею стала заслужена артистка України, відома акторка театру і кіно Олеся Жураківська. Наразі тривають репетиції та відбуваються зйомки дитячої пізнавальної культурно-мистецької телепрограми «Лялька-мотанка – сакральний оберіг українців» і пізнавально-розвивального відеоблогу «Поробка з коробки», а також звукозапис дитячої інформаційно-аналітичної радіопередачі соціального спрямування «Відповідально про важливе: Булінг».

Медійними партнерами проєкту є Національна спілка журналістів України, БО «Благодійний фонд «З теплом у серці», ГО «Перекладачів жестової мови «Міст». Водночас до проєкту активно долучаються різноманітні організації, установи, заклади, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування: Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова, Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська, Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація, Васильківська міська територіальна громада, Державний науково-методичний центр культурно-мистецької освіти, ГО «Санвей» тощо.

Деталі щодо реалізації проєкту на офіційних інформаційних ресурсах організаторів і партнерських організацій, зокрема на фейсбук-сторінці Veselka TV – Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо : https://www.facebook.com/veselka.tv .

Контактна особа: tv.veselka@gmail.com (Станіслав Гнутов, координатор культурно-мистецького проєкту «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія», член Національної спілки журналістів України).

administrator

Related Articles